Zend je project in voor de European Energy Service Award

René Schellekens 20-11-2018 119 keer bekeken 0 reacties

• Innovatieve energiediensten in Europa worden bekroond met de European Energy Service Award (EESA) • De prijs wordt in drie categorieën uitgereikt: Beste promotor van energiediensten, Beste leverancier van energiediensten en Beste project op het gebied van energiediensten • • Aanmelden bij het Berliner Energieagentur kan tot en met 15 januari 2019

 

  •  

 

Berlijn, 18 oktober 2018 – Efficiënt gebruik van energie vormt een belangrijke randvoorwaarde voor het succes van de energierevolutie en voor het behalen van de klimaatbeschermingsdoelstellingen in Europa. Bedrijven die energiediensten van hoge kwaliteit leveren, promoten en uitvoeren, zijn cruciaal om energie-efficiëntie tot een succesverhaal te maken. Om Europese pioniers op het gebied van energie-efficiëntie te eren, reikt het European Energy Service Initiative voor de elfde keer de "European Energy Service Award" (EESA) uit.

De prijs wordt in drie categorieën uitgereikt. In de categorie Beste promotor van energiediensten worden actieve marktfacilitators onderscheiden die met succes hebben bijgedragen aan het bredere gebruik van energiediensten in Europa. Gespecialiseerde leveranciers van energiediensten (Energy Service Companies – ESCo's) worden onderscheiden in de categorie Beste leverancier van energiediensten, als het ze is gelukt de markt in positieve zin te beïnvloeden door nieuwe producten te introduceren en bereid te zijn risico's te nemen om de markt te ontwikkelen. Maximaal drie uitstekende projecten worden onderscheiden in de categorie Beste project op het gebied van energiediensten. De nadruk ligt daarbij op milieuvriendelijke, innovatieve en op maat gemaakte projecten.

Aanmelden kan tussen nu en 15 januari 2019 bij het BEA, de coördinator van het EU-project "guarantEE". De aanmeldingsdocumenten zijn te downloaden via de website van “guarantEE”: www.guarantee-project.eu.

De prijswinnaars worden gekozen door een jury van internationale deskundigen. De winnaars ontvangen hun prijs tijdens een prijsuitreiking op hoog niveau, die begin 2019 in Brussel wordt gehouden.

De EESA wordt uitgereikt in het kader van "guarantEE". Binnen dit project ontwikkelen dertien ervaren partners uit verschillende Europese landen innovatieve bedrijfs- en financieringsmodellen voor prestatiegerichte ESCo-projecten in openbare en particuliere gebouwen, om zo bij te dragen aan zowel energie-efficiëntie in de woningvoorraad als klimaatbescherming. Het project is gericht op geselecteerde doelgroepen binnen de onroerendgoedsector, van facilitair managers tot eigenaars van particuliere gebouwen en energieadviseurs, die worden aangesproken door middel van workshops en promotieactiviteiten. Meer informatie over het guarantEE-project is beschikbaar op internet: www.guarantee-project.eu

0  reacties