14 maart: gratis CO2-Prestatieladderbijeenkomst bij HHNK

Maud Vastbinder 13-02-2019 130 keer bekeken 0 reacties

Alles over de CO2-Prestatieladder in 1 dag: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) en de Stichting Klimaatvriendelijke Aanbesteden & Ondernemen (SKAO), eigenaar en beheerder van de CO2-PL, nodigen u graag uit om aanwezig te zijn tijdens de bijeenkomst 'Overheden aan de slag met de CO2-PL'

Datum: donderdag 14 maart 2019 
Locatie: HHNK, Stationsplein 136, 1703 WC, te Heerhugowaard
Tijdstip: 14.00 - 18.00 uur

Deelname is gratis. Houd er rekening mee dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. Meld u daarom nu aan via b.deboer@hhnk.nl om uzelf te verzekeren van een plaats op de bijeenkomst.

Programma:
14:00 Inloop
14:30-15:30 Plenair programma
- Overdracht van de estafettestokjes 'Aan de slag met de CO2-Prestatieladder'
- Paneldiscussie: CO2-reductie, kansen en uitdagingen voor overheden

15:40-17:10 Break-out sessies van twee sessierondes
1. Certificeren met de CO2-Prestatieladder
2. Maatschappelijk Verantwoord Inkopen met de CO2-Prestatieladder
3. Kansen voor water in de duurzame warmtetransitie
4. Bewonerscommunicatie: wat is de rol van overheden bij wonen zonder aardgas? 

17:15-18:00 Borrel en afsluiting

Wat kunt u verwachten van de bijeenkomst? 
Afgelopen zomer heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) een estafettestok overgedragen aan HHNK om aan de slag te gaan met certificeren op de CO₂-Prestatieladder. Steeds meer overheden, waaronder ministeries, gemeenten en waterschappen, zien namelijk kansen om hun CO₂-reductiedoelstellingen te behalen met behulp van het CO₂-managementsysteem. Daarom wilt het waterschap met deze bijeenkomst ‘het stokje’ overdragen en haar kennis over het belang van CO₂-reductie, de CO₂-Prestatieladder en klimaatverandering met andere overheden delen.

Tijdens de bijeenkomst krijgt u inzichten in hoe de CO₂-Prestatieladder bijdraagt aan het behalen van de CO₂-reductiedoelstellingen van uw overheidsorganisatie. U kunt tijdens de bijeenkomst verder informatie verwachten over Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) en welke rol de Ladder daarin speelt. Daarnaast komen onderwerpen aan bod als de duurzame warmtetransitie: kansen voor water en hoe overheden kunnen communiceren met burgers over aardgasvrij.

Voor meer informatie over de bijeenkomst kunt u mailen naar info@skao.nl of b.deboer@hhnk.nl.
Alle voordelen van de CO2-Prestatieladder voor overheden staan in deze brochure

0  reacties