NNTS doet onderzoek naar het aardgasvrij krijgen van bedrijventerrein in Alkmaar

Jorieke Masselink 18-02-2019 89 keer bekeken 0 reacties

No Nonsense Technical Solutions (NNTS) is afgelopen december begonnen met onderzoek doen naar het aardgasvrij krijgen van bedrijventerrein de Boekelermeer in Alkmaar.

NNTS is een nieuw type ingenieursbureau waar een multidisciplinair team van studenten onder leiding van een ervaren projectleider onder andere projecten uitvoert met betrekking tot duurzaamheid. In dit licht hebben ze al voor diverse Twentse gemeenten (o.a. Enschede en Oldenzaal) onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden voor geothermie en hebben ze voor de gemeente Rotterdam een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor riothermie. Daarnaast zijn ze momenteel bezig met een onderzoek naar de mogelijkheden om bedrijventerrein de Boekelermeer aardgasvrij te krijgen.

Waar het zuidelijk deel van dit bedrijventerrein al is aangesloten op het warmenet van HVC, is het noordelijk deel nog bijna volledig aangesloten op het aardgasnet. De gemeente Alkmaar wil de alternatieven voor het warmtenet onderzocht hebben. Hierbij kan gedacht worden aan waterstof, elektrisch, biogas of een combinatie van de genoemde alternatieven. Deze verschillende alternatieven zullen getoetst worden op financiƫle en technische haalbaarheid, waarna er een aanbeveling wordt gedaan waarmee het bedrijventerrein Noord Boekelermeer aardgasvrij gemaakt kan worden.

0  reacties