Het opzetten van een gebruikersregistratie voor bedrijventerreinen.

Peter Nieland February 05, 2020 835 keer bekeken 0 comments

Data vinden over bedrijfsmatig vastgoed – hoe doe je dat? Je zou verwachten dat deze informatie eenvoudig te verkrijgen is. We hebben toch het Handelsregister, de zoekmachines en Google? Klopt, maar dit levert onvoldoende bruikbare informatie over de gebruiker op. Een gebruikersregistratie!!!!

Data over bedrijventerreinen: onmisbaar bij belangrijke besluiten

Gebruikers van bedrijfsmatig vastgoed staan nergens centraal geregistreerd. Voor velen een gemis. Informatie over de gebruikers is nodig bij het nemen van belangrijke beslissingen. Zo kan een goede database helpen antwoord te krijgen op vragen als:

·         Welke bedrijven zitten op dit bedrijventerrein? Zijn er branches met brandgevaarlijke stoffen?

·         Wat zijn de risico’s bij deze verzekering, ook als we kijken naar de buren en het type industrieterrein?

·         Welk energiegebruik past bij welk type bedrijf en wat zegt dit over de toekomst?

·         Hoe zijn de bedrijven verspreid over de gemeente, de provincie en het land?

·         Waar staan panden leeg?

 

Hoe komen we aan informatie over bedrijventerreinen?

Dit gebrek aan informatie lossen we niet op met hulp van zoekmachines: hierbij is hulp van mensen nodig. Zo is het databestand voor winkels, horeca en consumentgerichte dienstverlening wél goed geregeld. Met hulp van veldwerkers is in kaart gebracht wie de gebruikers zijn.

Met ons onderzoeksbureau verzamelen we al bijna 20 jaar informatie over gebruikers van retailpanden. Dag in, dag uit bezoekt een team van veldwerkers winkelgebieden om zelf de informatie te registreren en controleren van meer dan 400.000 panden in de Benelux. Dit heeft geleid tot een database met alle winkels en consumentgerichte dienstverleners van de gehele Benelux.

 

10% van de informatie hebben we – nu de andere 90% nog!

De buitendienst van Locatus komt al op diverse bedrijventerreinen, namelijk daar waar bedrijven rechtstreeks aan de consument verkopen. Denk aan de bouwmarkt, het tuincentrum, sommige supermarkten of hamburgerketens. Hiermee brachten we krap 10% van de bedrijventerreinen in kaart. Om tot een goede database te komen moeten nog ruim 250.000 gebruikers van bedrijfspanden geïnventariseerd worden. Daarna kennen we van elk bedrijfspand het adres, de bedrijfsnaam en de branche van de gebruikers.

Informatie verzamelen: werkt u mee?

Wij zijn experts in het verzamelen van data, die we vervolgens gebruikersvriendelijk ontsluiten via een online platform. We hebben de kennis, ervaring en software om efficiënt een goede database op te zetten. Voor het verzamelen van data is echter menskracht nodig. Er moet immers fysiek gecontroleerd worden wie de gebruiker is van het bedrijfspand. Een arbeidsintensief en kostbaar proces, dat alleen betaalbaar wordt als voldoende partijen interesse hebben in deze informatie.

 

Heeft u interesse? Meld het ons!

Onze vraag is daarom: heeft ú interesse in deze gegevens? Wij horen het graag! We zetten uw naam dan vrijblijvend op een lijst geïnteresseerden. Zijn er voldoende organisaties met interesse in data over bedrijventerreinen, dan kunnen onze veldwerkers starten met de dataverzameling. IPO, CBS, Politie en Brandweer toonden al belangstelling.

Heeft u ook interesse in deze data? Neem dan contact op met Peter Nieland voor meer informatie: peter.nieland@locatus.com, +31 (0)348 490290
 

0  Comments

Cookie settings